Ovce.si: Naša nova internetna stran

Published on 11 January 2010 by in Društvo

0

Internetna stranPomen naše internetne strani

Postavili smo novo internetno stran za predstavitev naše znamenite ovce jezersko-solčavske pasme. Stran je narejena do te mere, da jo lahko uporabljamo za našo predstavitev.

Za rejce

Dragi rejci, člani društva, ljubitelji ovc! Internetna stran je “živ organizem” in je uporabna le toliko kolikor nam (predvsem vam dragi rejci) jo bo uspelo narediti privlačno, zanimivo in koristno. Da jo boste vi dragi rejci radi uporabljali, ker boste tu našli obilo koristnih informacij za vas, da jo bodo vaše stranke uporabljale za iskanje informacij o vaši znameniti ovci in tudi izdelkih.

Za potrošnike

Sam menim, da bi stran lahko odlično služila tudi ozaveščanju potrošnikov o pomenu ovčjega mesa in drugih izdelkov. Tu bi ljudje lahko našli veliko koristnih informacij o vaših dogodkih povezanih z ovcami, o jedeh iz jagnjetine, o ovčjem mleku, siru, izdelkih iz ovčje volne … Vse kar je povezano z ovcami naj se najde tu gor!

Ovce.si

Stran ima zelo lep internetni naslov, ki si ga vsakdo lahko zapomni: www.ovce.si (”si” je oznaka za Slovenijo). Naj se naslov pojavi na vseh vaših materialih in izdelkih. Povejte in širite ta naslov povsod kjer morete.

Znak internetne strani

Znak internetne strani

Znak je izdelala Neža Rutar

Stran mora tudi izgledati privlačno, zato je oblikovalka Neža Rutar oblikovala simpatičen znak internetne strani, ki prikazuje stilizirano ovčko z jagenjčkom. To da vaši strani pridih simpatičnosti in igrivosti.

Kaj sedaj?

Kot sem rekel stran je živa in mora priti v čimširši krog ljudi. Vi lahko pri tem pomagate:

  • da naslov strani www.ovce.si širite povsod, kjer ima smisel: e-pošta, dajte jo na povezave vaših občin, na socialna omrežja (Facebook, Twitter, …),
  • da redno pišete članke na stran. Pišite kratko, zanimivo in privlačno. Z lepimi fotografijami.
  • da stran redno uporabljate, tako da pridete gor in komentirate članke.

Stran ima nastavke, da se širi naprej, da se strani dodajajo, spreminjajo, slike se lahko naredijo še bolj privlačne … Kar na dan s predlogi!

Zahvale

  • Eveline in Janez Smrtnik za pogovore, za materiale za napisana besedila,
  • Neža Rutar za oblikovanje znaka internetne strani in za oblikovanje podobe,
  • Primož Muri za strokovno besedilo o nastanku jezersko-solčavske pasme ovce

Lepo vas pozdravljam in vam želim veliko uspeha pri vaše poslanstvu!

Aleš Čerin, www.edusatis.si, izdelovalec strani

Continue Reading