0

Pozdravljeni,mikanje_volne

smo varovanci Delovnega in zaposlitvenega centra Janeza Levca v Ljubljani (DZC Janeza Levca). Vsi smo odrasli in zato z veseljem hodimo v službo. Naše delo v službi je ustvarjalne narave. Veliko slikamo in tkemo, večinoma pa izdelujemo naravna rastlinska mila in glinene podstavke. Svoje izdelke prodajamo.

Zelo pa nas tudi zanima mokro in suho polstenje volne.

Z željo po znanju in prijetnem spomladanskem druženju v neokrnjeni naravi smo v sredini maja obiskali kmetijo Matk, kjer so nas prijazno sprejeli. Prikazali so nam striženje ovc. Nekaj volne smo oprali, gospa Jerca Moličnik iz Luč pa nam je pokazala, kako se volna ročno mika. Zelo smo tudi uživali ob mokrem polstenju z gospo Bernardo Prodnik.

Naša velika želja je, da si pridobimo krtačo za mikanje volne. Zelo radi bi se naučili pridobivati naravna barvila in tako obarvati našo volno z različnimi nežnimi odtenki.

Prosimo bralce bloga ovce.si, da nam, v kolikor želijo, posredujejo tradicionalne recepte za barvanje.

Prav tako vas bomo z veseljem obiskali in se preizkusili v učenju polstenja copat, torbic, klobukov in kar je še drugih prijetnih izdelkov, saj bo tako naše delo še bolj zanimivo in ustvarjalno.

Dosegljivi smo na e-naslovu: robert.potocnik@guest.arnes.si

Lep pozdrav,

Varovanci Delovnega in zaposlitvenega centra Janeza Levca, Ljubljana

Continue Reading