1

Testni center Jezersko z alternativnim načinom vzreje plemenskih ovnov jezersko-solčavske (JS) pasme v njenem avtohtonem okolju, je 10. oktobra, na letni prodaji ovnov, udeležencem ponudil v odkup le 19 licenciranih plemenskih ovnov.

Letos je namreč test opravilo 19 od 27 ovnov. Skoraj tretjina ovnov, ki niso ustrezali rejskim ciljem JS pasme, smo izločili. Podatek mora vzbuditi pozornost rejca, ki namerava kupiti nelicenciranega ovna!

Prodaja je bila zelo zanimiva. G. Franc Pavlin iz KGZS, enota Kranj, je na simpatičen način predstavil ovne – na podlagi rezultatov njihovih testov in uspešno vodil prodajo in dražbo, za kar se mu lepo zahvaljujemo.

Mlada harmonikarica, Ajda Šolar iz Nemilj pri Kranju je letos tudi že devetič nastopala na naši prireditvi. Zahvaljujemo se ji za glasbeni prispevek, ki je marsikaterega rejca poživil in ga razbremenil napetosti ob nakupu.

Vsem, ki ste prispevali k prijetnemu in brezhibnemu poteku prireditve ter pomagali s pripravo, prisrčna HVALA!

Prodaja plemenskih ovnov jezersko-solčavske pasme iz Testnega centra Jezersko poteka že 9. leto na drugo nedeljo v oktobru in je lepo utečena prireditev. Lepo vabljeni drugo leto, ko bomo obhajali okroglo obletnico!

Continue Reading