10. prodaja plemenskih ovnov na Jezerskem

Published on 27 September 2011 by in Novice

0

Licitacija plemenskih ovnov JS pasme – priložnost za rejca, da kupi dobrega plemenskega ovna

V nedeljo, 9. oktobra, nas Društvo rejcev ovc jezersko-solčavske pasme vabi na že 10. licitacijo plemenskih ovnov JS pasme. Takšna licitacija je za nas rejce priložnost, da si izberemo pravega plemenskega ovna za svojo čredo. Letošnje leto bo na razpolago 15 plemenskih ovnov. Ti ovni so se vse poletje pasli na planinskih pašnikih, kjer so se utrjevali za strma pobočja naših pašnikov in planin. Pomembnost te licitacije pa je katalog plemenskih ovnov. Ta vsebuje vse ključne podatke, ki nas zanimajo pri izbiri plemenskega ovna (datum rojstva, rojstno težo, velikost legla, podatke o starših, težo ovna in prirasti v času testa, ter seveda republiško oceno plemenjaka). Katalog je na razpolago rejcem, da s pomočjo njega izberemo pravega ovna. Le s kakovostnimi plemenskimi ovni, ki bodo plemenili v naših čredah, bomo lahko ohranili našo avtohtono ovco.

Zato si vzemimo v nedeljo čas in pridimo na Kovkovo kmetijo na licitacijo. Saj, le na licitaciji lahko izbiramo med vsemi možnimi plemenskimi ovni. Če torej potrebujemo novega plemenskega ovna, ga bomo dobili na Jezerskem.

Se vidimo!

Jernej Zupančič

Član Društva rejcev ovc jezersko-solčavske pasme in predsednik Društva rejcev drobnice Zgornje Gorenjske

Društvo rejcev ovc jezersko–solčavske pasme vabi na jubilejno 10. prodajo plemenskih ovnov avtohtone jezersko-solčavske pasme iz Testne postaje na Jezerskem na Ekološki kmetiji KovK, Sp. Jezersko 14,

v nedeljo, 9. oktobra, 2011.

  • Ob 11:00 otvoritev
  • kratka predstavitev desetletnega delovanja postaje (J. Zupančič)
  • Ob 12:00 začetek prodaje

Kontaktna oseba: Janez Smrtnik, GSM: 041 – 368 903.

Predsednik društva rejcev ovc jezersko-solčavske pasme

Primož Muri, dr. vet. med. l.r.

Continue Reading

Gospod Hermann Jakob

Published on 06 September 2011 by in Novice

0

Na ovce.si vam posredujemo vabilo na tečaj:

O alternativnih postopkih izdelave mesnin iz jagnjetine in ovčetine brez uporabe nitritov / nitratov s profesorjem Hermannom JAKOBOM iz Nemčije

Gospod Hermann JAKOB je znani avtor številnih knjig, med njimi »Izdelovanje mesnih izdelkov brez dodatkov« in »Ekološki recepti za klobase«. Je tudi mesarski mojster, učitelj na šoli za mesarje in ravnatelj Šole za mesarske mojstre v Kulmbachu v Nemčiji. Tradicija našega sodelovanja s profesorjem Jakobom sega v leto 2003. V Slovenijo ga povabimo vsako leto. Tokrat razpisujemo 2 skupini z enakim programom.

Podrobne informacije so na voljo v priponki.

 Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite!

 Valentina Aleksič, univ.dipl.ing.

Strokovna sodelavka za projekte

Inštitut KON – CERT Maribor

 

Continue Reading