0


Vabljeni na dvodnevni tečaj barvanja domače volne z rastlinami, ki bo potekal v petek, 6. oktobra, med 17.00 in 20.00 ter v soboto, 7. oktobra, med 10.00 in 17.00 v Škofji Loki v Rokodelskem centru DUO, Mestni trg 34. Tečaj vodi Ladka Peneš mama Ladka, blog o barvanju.

Na tečaju bomo spoznali osnove barvanja volne z rastlinami. V petek bomo pripravili volno za barvanje, se seznanili s postopkom in rastlinami ter se nato lotili barvanja. Barvali bomo s tremi od naslednjih rastlin – orehom, šentjanževko, brezo, jelšo, zlato rozgo, vrbo, rabarbaro, kozmejo, koreopsis (odvisno od trenutne dostopnosti). Spoznali bomo, da se postopki barvanja razlikujejo glede na uporabljeno rastlino in da nas odtenek, ki ga rastlina da, lahko preseneti, zato je barvanje z rastlinami tako čarobno.

V soboto bomo nadaljevali z barvanjem. Ker bo delo potekalo večji del dneva, poskrbite za malico (za napitke bo poskrbljeno). Priporočamo, da imate s seboj tudi gospodinjske rokavice (lateks, gumijaste), primerna delovna oblačila in predpasnik.

Mojstrica rokodelka Ladka Peneš pri barvanju uporablja materiale iz lokalnega okolja, delovni postopki pa temeljijo na starih, tradicionalnih znanjih.

Cena dvodnevnega rokodelskega tečaja je 65 €.

Število udeležencev je omejeno, zato so prijave obvezne.

Prijave in več informacij na rokodelskicenter@skofja-loka.com, tel. 04 5112460.

Vabimo vas, da se nam pridružite in se ta zgodnjejesenski vikend pustite nagovoriti čarobnosti barvnih odtenkov.

2015-10-14 14.59.38Coreopsis tinct Posavec+lučnik Verbascum jun-jul2015

TV Breja preja feb2016 (13) miza z volno motovilom

Leave a Reply