Delavnica Vouvnen’ x 5

“Creativity is just connecting things.”

“Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up.” (Pablo Picasso)

Na Jezerskem potekajo delavnice polstenja, pletenja, kvačkanja, predenja, tkanjain amigurumijaPolonica

Ko gledam otroke pri delu na vouvnen’ delavnici, ugotavljam, da sta v človeško naravo nedvomno položeni ustvarjajoča želja in domišljija. Prijetno je soustvarjati. In ker ustvarjamo, nastaja tudi prijetno razpoloženje – mimogrede, a nevidno z ročnim delom storimo nekaj, da popletemo na različnih ravneh nekoliko poškodovane in preluknjane medčloveške odnose.

Navdušene mentorice

Na današnji delavnici sta nas s svojo prisotnostjo in znanjem posebej obogatili Maja in Milena. Pokazali sta, kako s suhim polstenjem naredimo pikapolonico s sedmimi in več pikami. Drugo soboto bosta pokazali, kako izdelati snežaka, napovedan je torej sneg. Snežak bo šel z vami domov.

Japonsko kvačkanje je način izdelovanja privlačnih, veselih in prisrčnih igrač. Primerno je za nekoliko starejše udeležence, ki so sposobni daljše zbranosti in brez napak štejejo korake: t. i. amigurumi sta učili Irena in Ladka.

Pletilke so v malih rokicah lahko nevarne, mali prstki jih morda ne primejo in sučejo prav spretno, zato priporočamo pletenje na prste ali roke. S tehniko pletenja na prste in roke si lahko naredimo volnen grelec za ušesa (trak ali kapo) ali kot modni dodatek šal, ki nima meja (infinity scarf). Sabina in Eveline vam to pokažeta.

Kaj pa predenje? Katera mačka to vztrajno uči? Mija. Zelo koristno je znati presti.

Četrtošolci so poprijeli za tkanje. Naučite se lahko tudi naviti volno v klobčič, volno oprati, skrtačiti, spresti na prste. Domačo volno obogatimo z naravnim barvanjem. Nekaj lepih barv je na voljo za nakup. Izvedeli boste tudi, katera ovca da najboljšo volno.

Material

S seboj prinesite svoje pletilke ali kvačko in prejo, kar imate. Dobrodošel bo vsak prispevek za gostiteljico.

Druga in tretja delavnici bosta 9. in 16. januarja

Delavnice bodo potekale od 16.00 do 18.00.

Kraj: Kmetija Olipje, Zg. Jezersko 11b (na Voh’) Na Spodnjem Jezerskem, v naselju Bajte, zavijete čez most na Jezernici in se pripeljete do hiše čez 300 m.

Vsi prisrčno dobrodošli! 

Društvo rejcev ovc jezersko-solčavske pasme, predsednik Janez Smrtnik

Skupina ročna dela

Amigurumi "guru" Irena

Amigurumi “guru” Irena

IMG_1095

Kvačkanje

IMG_1094

Predenje

Suho polstenje

“I’m enough of an artist to draw freely on my imagination, which I think is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.” Albert Einstein

več…