0

Društvo rejcev ovc jezersko-solčavske pasme­ je na Jezerskem organiziralo tečaj pletenja izdelkov iz domače volne. Natančneje, dobivale smo se na kmetiji Makek. Sprejeli so nas odprtih rok, domače in navdušujoče. Ravno tako je bilo vzdušje med udeleženkami. Sestale smo se tri sobote v januarju. Sprva sem bila skeptična, na koncu tečaja pa zelo zadovoljna.

Druga drugi smo svetovale,se učile, izpopolnjevale in delile nasvete. Nastajali so najrazličnejši izdelki, nogavice, copatki, kape, rokavice, šali…

Poleg učenja, svetovanja in dobre volje so se stkala tudi nova poznanstva in prijateljstva. Vsega skupaj nas je bilo štirinajst: Vida, Majda, Vesna, Minka, Mija,Ladka, Irena, Ana, Eveline, Vika, Metoda, Vita, Sabina in gostiteljica Irena, ki je poskrbela, da usta niso bila suha in želodčki ne prazni. Hvala!

Na samem tečaju je bilo možno domačo volno tudi kupiti. Na voljo je bila tudi domača volna, barvana z rastlinami. Odtenki barv so bili fantastični, od rumene, oker, rjave, zelene pa vse tja do modre.

Z željo, da  dejavnost pletenja ne zamre, si želimo še tovrstnih srečanj.

Sabina Karničar, demonstratorka na tečaju

V ponedeljkih ob 19.00 h ste vabljeni v Skupino ročnega dela v kulturni dom Korotan na Jezerskem. Z vami bodo delale članice Medgeneracijskega društva Kočna Jezersko.

Leave a Reply