Recept za ovčjo juho

Naša mama, izkušena kuharica in skrbna gospodinja priporoča ovčjo juho, ki so jo včasih zelo pogosto kuhali na Jezerskem in je zelo dobro teknila. Celo iz stare ovce ali ovna je juha zelo okusna. Pravi, da je juha najboljša iz dobro rejene ovce, ki ima veliko loja.

Sestavine

1 ovčja pleča
3 glavice čebule
2 korenja
1 koren peteršilja

1 lovorov list
malo žafrana
sol

Priprava

Da se izognemo okusu, ki je značilen za starejše ovco (in katerega se vsi bojimo), prvo vodo takoj ko juha zavre, vedno odlijemo. Z novo vodo, tokrat toplo, zopet zalijemo kosti in meso, ter kuhamo na rahlem ognju 2 uri.

Začinimo kot govejo juho. Začimbi, ki jih ne smemo pozabiti: korenina peteršilja in zelena. Dodamo seveda korenje, čebulo, por, paradižnik, lovorjev list, malo žafrana, strok česna, poper v zrnju in na koncu solimo.

Juho postrežemo vročo!

Previous Post

Prižig božičnih luči na Jezerskem

Next Post

Vabilo na občni zbor

Start typing to see you are looking for.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve