Prižig božičnih luči na Jezerskem

V soboto, 1. dec. 2018  smo v sodelovanju z občino Jezersko organizirali prižig luči na božični smreki, ki jo je podarila Kovkova kmetija.

Z lučkami okrašeno drevo nas je v pripravi na božič spodbujalo, da smo svoj pogled upirali v ljudi, ki so bili vredni naše skromne pozornosti izkazane v prijaznem pozdravu, kratkem klepetu, izražanju dobrih in plemenitih želja.

Božično drevo, poimenovan Žlebinka, je zažarelo v čarobni svetlobi takoj, ko je g. Ciril Šavs, najstarejši nekdanji ovčerejec, zazvončkljal s svojim ovčjim zvončkom.

Člani društva so pripravili kratek kulturni program. V priložnostnem pevskem zboru, ki je z ubranim petjem ustvaril praznično vzdušje, so bili združeni otroci in odrasli iz treh Smrtnikovih družin. Petje so s harmonikami popestrili  Marko, Jožef in Ajda.

Ogreli smo se s kuhančkom, okrepili pa z dobrotami  iz Olipljeve in Kovkove kmetije.

Hvala vsem za sodelovanje.

Naj ostanejo tudi v novem letu vse naše poti in vsa iskrena prizadevanja za lastno in skupno dobro osvetljena z močjo božične luči.   

Previous Post

Zakaj Slovenci pojemo tako malo jagnjetine?

Next Post

Recept za ovčjo juho

Start typing to see you are looking for.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve